El so de la nova UOC.

La UOC (Universitat Oberta de Catalunya) va ser la primera universitat en línea del món i és actualment un referent en e-learning, amb més de 20 anys d’experiència.

La sol·lució d’àudio branding proposta va consistir en un sòlid concepte sonor reflectint els trets d’innovació, responsabilitat i proximitat que defineixen la nova marca i un sistema sonor flexible per a facilitar la implementació i generar noves formes d’expressió de marca en entorns físics, digitals i multimèdia.

Coincidint amb la renovació de la marca, l’estudi de disseny Mucho ens va convidar a participar en la creació de la nova identitat des de la perspectiva sonora.

Para empezar, creamos un audio logo que reforzara la idea de proximidad y dinamismo, y plasmamos el concepto sonoro en el tema de marca: un viaje melódico que representa la idea de formación continuada y acompañamiento a lo largo de la vida. A través del uso de instrumentos analógicos y softwares musicales buscamos el equilibrio entre tradición/esencia e innovación, logrando un sonido novedoso, pero a la vez accesible y reconocible para una audiencia global.

Donada la varietat d’entorns de la marca, el cas de la UOC es caracteritza per la seva àmplia i continuada implementació.

Per a la verbalització de missatges vam definir els trets representatius de la veu de marca i es van seleccionar veus de referència en els diferents idiomes.

De l’àudio logo i el tema de marca es va extraure la paleta sonora i es van crear diferents aplicacions, incloent-hi l’adaptació del tema de marca a himne, caretes i música per audiovisuals, sintonies d’espera telefònica i disseny de so per web i apps.

Per actes i esdeveniments, es van crear soundscapes ambientals i un innovador i aplaudit format en directe de la mà de Reactable.

El viatge sonor de la UOC no ha fet més que començar. El so és una part integral i essencial de la nova marca, la d’una universitat que va ser i segueix sent pionera en la seva visió, estratègia i en les seves formes d’expressió.